×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Rue B. Soho Grapefruit Lager från Ska Brewing

Rue B. Soho Grapefruit Lager från Ska Brewing har tydlig ton av grapefrukt.

Om ölen

Producent: Ska Brewing.
Land:
USA.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 5,0%.
Burkens bäst före: Juni 2019 (provsmakas 11 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 31610.
Pris: 22,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Rue B. Soho Grapefruit Lager från Ska Brewing har tydlig ton av grapefrukt.

En öl som jag gillar från Ska Brewing, är Modus Hoperandi. Eftersom jag gillar den ölen, så är förväntningarna höga när jag öppnar Rue B. Soho Grapefruit Lager. Jag måste säga att det är en intressant öl de bryggt. Den har en mycket tydlig ton av grapefrukt.

Utseende

Oklar gul färg med smutsvit tjock skumkrona. En doft av grapefrukt sprider sig när man häller upp ölen.

Doft

Maltig tydlig doft av grapefrukt, godis och citron. Det är en intressant doft, men den känns samtidigt lite syntetisk på något vis.

Smak

Maltig humlearomatisk smak av främst grapefrukt som dominerar. Men jag upplever även ton av citron och känslan av godis. Eftersmaken har smak av grapefrukt samt citron och mot slutet kan jag uppleva en ton av ananas. Beskan är markerad och tillför en del till ölsmaken.

Betyg

Gillar du grapefrukt, så kan Rue B. Soho Grapefruit Lager från Ska Brewing vara en öl för dig. Den smaknyanser dominerar nämligen. Denna dricker du som sällskapsdryck en varm sommardag eller som aperitif. Till mat är den mer svårplacerad tycker jag. Men köper jag den då igen? Alltså jag tycker det är en lite annorlunda kul öl, men svaret är nog ändå nej faktiskt. Det finns något som tilltalar, även om det inte är en öl i världsklass. Men denna kan jag tro uppskattad av många! Så testa gärna och skriv gärna en kommentar nedanför och berätta vad du tycker.

3,25/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *