×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Rodenbach Grand Cru har trevlig doft och smak

Rodenbach Grand Cru har trevlig doft och smak. En trevlig öl att njuta av, när du vill göra absolut ingenting.

Om ölen

Producent: Rodenbach.
Land:
Belgien.
Ölstil: Flamländsk röd ale.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 30 april 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1270.
Pris vid inköp: 28 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Rodenbach Grand Cru har trevlig doft och smak. En trevlig öl att njuta av, när du vill göra absolut ingenting.

Rodenbach Caractère Rouge tycker jag är en riktigt trevlig öl, som jag dessutom gett full pott i betyg. Är det samma visa även med Rodenbach Grand Cru? I min mening kanske den inte är lika bra, men det är fortfarande en välsmakande öl.

Utseende

Rodenbach Grand Cru har en oklar mörk rödbrun färg med brun liten skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Här upplever jag en syrlig ekfatslagrad doft av godis som kolanappar, frukt, körsbär och gröna äpplen. Tycker även uppleva en ton av mandelmassa och mjuk pepparkaka. Jag kan även tycka att det finns en liten känsla av hostmedicin i doften, men det utan att det på något vis ska ses som något negativt. På det stora hela är en trevlig doft.

Smak

Vad gäller smaken så upplever jag en syrlig jäst ekfatslagrad smak av sura kolanappar, frukt, bär, kryddor, marsipan och balsamvinäger med markerad beska och syrlig eftersmak av bär. Tycker nog att det är smak av körsbär jag känner? På det stora hela tycker jag det är en balanserad trevlig smak.

Betyg

Rodenbach Grand Cru är i min mening en välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller till ost. Helt enkelt en trevlig öl att njuta av, när du vill göra absolut ingenting. Sådana stunder gillar jag. Köper jag den igen kan man ju fråga sig? Ja det kan jag allt göra, för detta smakar som sagt bra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *