×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Rodenbach Caractère Rouge är fantastiskt syrlig fruktbomb på flaska

Rodenbach Caractère Rouge är fantastiskt syrlig fruktbomb på flaska.

Om ölen

Producent: Brouwerij Rodenbach.
Land:
Belgien.
Ölstil: Flamländsk röd ale.
Styrka: 7,0%.
Flaskans bäst före: November 2019 (provsmakas 23 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11289.
Pris vid inköp: 119 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Rodenbach Caractère Rouge är fantastiskt syrlig fruktbomb på flaska.

Rodenbach Caractère Rouge är precis som rubriken säger en riktigt fruktbomb. Ett syrligt mästerverk på flaska. Den finns bara i en begränsad upplaga och när jag skriver denna recension, så finns det kvar flaskor på Systembolagets webblager. Så vill du dricka något fantastiskt, så får du skynda dig på innan den tar slut. Jag kan fortsätta att skriva hyllningsord om denna öl, men jag tror vi går vidare med själva recensionen.

Utseende

Härligt mörkröd färg med lätt rosa skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset. Bubblor sipprar även upp likt ett mousserande vin. Den ser mycket inbjudande ut.

Doft

Jäst syrlig och fruktig doft av torkade bär av tranbär, körsbär och hallon. Den doftar som en trevlig marmelad och upplever även ton av marsipan. Mycket trevlig komplex men samtidigt balanserad doft med inslag av ekfatslagring. Det är en fantastiskt trevlig fruktig doft.

Smak

Jäst fruktig och söt smak av torkade bär av tranbär, körsbär och hallon med påtaglig syrlighet. Smaker som en härlig marmelad i flytande form. Ölet ger en munntorrhet. Fantastisk komplex men samtidigt balanserad smak med ekfatstoner. Mums!

Betyg

Rodenbach Caractère Rouge är en fantastiskt god öl att dricka främst som sällskapsdryck. Det är så jag vill dricka den. Provade att dricka tillsmmans med en bit vällagrad parmesan och kombinationen passade bra. Därmed skulle den kunna passa fint till ostbrickan. Den kan nog passa bra till en välkomponerad fruktig efterrätt. Köpte bara en flaska men noterade att den fortfarande finns i Systembolagets webblager. Så jag beställde två flaskor att njuta av vid ett senare tillfälle.

5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *