×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Qualia från Hantverksbryggeriet

Qualia från Hantverksbyggeriet är trevlig och smakfull öl.

Om ölen

Producent: Hantverksbryggeriet.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial stout.
Styrka: 8,5%.
Flaskans bäst före: Januari 2027 (provsmakas 21 februari 2023).
Systembolagets nr: 38758.
Pris vid inköp: 59 kr.
Serveringstemperatur: 12-14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Qualia från Hantverksbyggeriet är trevlig och smakfull öl.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från Hantverksbryggeriet, så hittar du dom här. Men först ska du läsa vad jag tycker om bryggeriets Qualia. Alltså som rubriken redan antyder, så är detta en trevlig och smakfull öl vi har att göra med här.

Utseende

Qualia har en mörk svart färg med mörkbrun skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av mörkt bröd, torkad frukt, choklad, kaffe och lakrits. Men jag kan inte låta bli att även uppleva en svag ton av vanilj. Ni vet den där vaniljdoften från en vaniljglass.

Smak

Rostad maltig smak av mörkt bröd, torkad frukt, kaffe, choklad, nötter, lakrits och en bitterhet i smakbilden. Det finns en liten beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Längre bak i eftersmaken tycker jag det är en smakkänsla av soja.

Betyg

Qualia från Hantverksbryggeriet är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostar. Provar med lite ost och det är en förträfflig kombination. Men köper jag den igen? Nu är detta en öl i begränsad upplaga som inte kommer igen. Men hade den ingått i bryggeriets standardsortiment, så hade jag gjort det. Jag har en flaska som jag ska lagra. Jag tror absolut att den kan bli godare efter några års lagring. Som den är nu, så är den lite ”vild” i smakbilden upplever jag. Hade även önskat en aningens mindre bitterhet. Men med lagring så tänker jag den blir ännu bättre. Stay tuned när jag i framtiden provar den lagrade flaskan.

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *