×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pripps Radler från Carlsberg Sverige

Pripps Radler från Carlsberg Sverige smakar citron. En öl du dricker som aperitif eller som sällskapsdryck en varm sommardag.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige.
Land:
Sverige.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 3,6%.
Flaskans bäst före: Oktober 2023 (provsmakas 4 mars 2023).
Systembolagets nr: 20053.
Pris vid inköp: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Pripps Radler från Carlsberg Sverige smakar citron.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Pripps Radler är en nyhet när denna recensionen skrivs. Men förvänta dig inte att den ska smaka som en Pripps Blå Export. Nej här har du en öl som har tydlig doft och smak av citron. Alltså så långt ifrån en Pripps du kan komma. Men det kan ju vara bra ändå eller? Läs vidare så ska du få höra vad jag tycker.

Utseende

Pripps Radler har en oklar gul färg med gräddvit bubblig skumkrona.

Doft

Doft av främst citron. Men det är även som att dofta på en lemonad eller citronjuice.

Smak

Smak av citron, lemonad och det är även en sockrig munkänsla. Det finns en beska med eftersmak av citron och sockersötma. Sockrigheten återfinns i munnen när övriga smaknyanser klingat bort. Det ska även finnas apelsin i ölen, men det var inget som jag riktigt reflekterade över.

Betyg

Pripps Radler passar att dricka som aperitif eller som sällskapsdryck en varm sommardag. Gillar man inte öl, men gillar citron, så kan detta vara en öl att spana in. Men den smakar inte ett dugg klassisk prippsöl, så du är medveten om det. Men alltid kan den tilltala någon tänker jag. Köper jag den igen? Alltså det skulle vara om jag ska servera en aperitif och där jag vill att gästerna ska få dricka en öl. Om än en väldigt speciell sådan.

Sen ska det tydligen finnas apelsin i ölen enligt burkens beskrivning. Men jag uppfattade inte riktigt den nyansen personligen. Jag tyckte doft och smak dominerades av citron. Om du som läsare provat denna ölen, berätta gärna din upplevelse.

Men vad ska jag då sätta för betyg? Den smakar som inget annat. Den får av mig ett okej betyg ändå, för den smak som är. Eftersom det är inget fel på den. Lite väl sockrig kanske. Du kan säkert ge den ett högre betyg, eller ett lägre. Denna ölen är en vattendelare tror jag. Men det vi alla nog kan vara överens om är att den inte smakar klassisk Pripps Blå i alla fall.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Petter Persson skriver:

   Ja, det var en ganska god öl. Kanske passar den bättre på sommaren? Kanske vid grillen när man är törstig? Citron och apelsin kan ju sitta bra då.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Kul med dina intryck. Jag tänker som dig att den funkar bäst en varm sommardag. Kanske den faktiskt kan funka som en ”fixa med grillen” öl som du säger. Det får väl bli att prova tänker jag? 🙂 Skål!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *