×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pripps Blå Export är mycket öl för pengarna

Pripps Blå Export är mycket öl för pengarna. Men det är ingen smaksensation.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,0%.
Burkens bäst före: December 2021 (provsmakas 23 april 2021).
Systembolagets nr: 11451.
Pris vid inköp: 11,70 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Pripps Blå Export är mycket öl för pengarna. Men det är ingen smaksensation.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Pripps Blå Export är en öl som får mycket spott och spe i ölkretsar. Men alla får såklart tycka vad dom vill, precis som jag har min åsikt. Alltså för min del så är det absolut inget fel på ölen. Nej, detta är ingen öl i världsklass, men det är samtidigt inget bottennapp heller. Vem har förövrigt sett eller kanske minns det gamla tipset om att göra hål i burken, så att burken sjunker fortare till botten?

På burken står det att det är en öl med traditioner och drömmar om framtiden. Jag vet inte vad det är för drömmar om framtiden vi pratar om här. Men om vi ska fundera på framtiden, tror vi Pripps Blå Export smakar lika dant om 500 år? På burken står det även att styrkan sitter i smaken. Men har vi egentligen någon smak att prata om?

Utseende

Pripps Blå Export har en klar gyllengul lite mörkare färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, svag ton av citrus och ton av vad jag uppfattar som honung. Det är en enkel doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, lite citrus och svag ton av honung. Beskan är markerad med eftersmak av knäckebröd och citruston. Smaken är enkel, men samtidigt balanserad. 

Betyg

Pripps Blå Export är en klassisk öl tycker jag. Den passar att dricka som sällskapsdryck, eller till all sorts mat egentligen. Alltså alla har rätten att tycka vad de vill om denna öl. Men jag tycker absolut att den har en plats på ölhyllan. Jag kanske inte köper den varje gång jag är på Systembolaget. Men nog kan jag köpa den någon gång lite då och då. Även om det inte är en smaksensation som erbjuds, så är det mycket öl för pengarna. Läs gärna min recension på Pripps Blå 2,8% samt Pripps Blå Lättöl.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

3 kommentarer

  1. Kalle skriver:

   En riktigt god öl tycker jag.
   Men en snyggare burk vore på sin plats.Den vackert rent djupblå burken från jag tror 70 talet är den snyggaste.Dags att återta den så det blir lite klass på utseendet.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där! Kan hålla med om att det hade varit kul om de återgick till den gamla designen. Kul att du läser och kommenterar. Skål på dig! 🙂

  2. lennart Wictorin skriver:

   Pripps xtra

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *