×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pripps Blå 2,8% är svensk klassiker med lägre alkoholhalt

Pripps Blå 2,8% är svensk klassiker med lägre alkoholhalt.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige.
Land:
Sverige.
Ölstil: Lageröl med låg alkoholhalt.
Styrka: 2,8%.
Flaskans bäst före: Maj 2018 (provsmakas 11 januari 2018).
Pris vid inköp: 5,50 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Pripps Blå 2,8% är svensk klassiker med lägre alkoholhalt. Frågan är hur smakfull den är.

Pripps Blå är verkligen en svensk ölklassiker. Jag kan tänka mig att det konsumerats mycket Pripps Blå i de svenska hemmen genom åren. I en gammal tidningsreklam rekommenderade bryggeriet att göra ett hål i den tomma burken, för att den lättare skulle sjunka till botten när man var ute på sjön. Jag undrar hur stolta de är över den reklamen idag. Jag tycker vi lämnar historien bakom oss, för att istället ta reda på hur den svenska klassikern med lite lägre alkoholhalt smakar.

Utseende

Klar Bärnstensfärg med gräddvit skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av bröd, kryddor, honung och lite citrus. Balanserad enkel doft. Anar en liten surhet som jag önskar inte fanns där.

Smak

Frisk smak av bröd, kryddor, honung och lite citrus med behaglig beska. Trevlig balanserad fyllig smak. Inte så vattnig i sin smak som öler av lägre alkoholsmak ofta kan erhålla.

Betyg

Pripps Blå 2,8% passar till husmanskost, men jag kan dricka den som sällskapsdryck också. Det är en ok öl men är inte mitt förstahandsval.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

  1. harald skriver:

   Gör en om pripps 3.5!
   De är kalasgoda och slår 2.8:orna med hästlängder!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där! Det har hänt några gånger att jag varit bombsäker på att jag skrivit vissa recensioner, men där så inte är fallet. Just Pripps 3,5% är en sådan som du mycket riktigt påpekar inte har recenserats. Nog har jag allt druckit den, men det var ett tag sedan nu. Den ska jag självklart recensera! Bra där Harald! 🙂

  2. Bo Ragnar Nordström skriver:

   Jag ser att Pripps Blå 2,8 har fått en ny design. Jag brukar dricka den till maten nuförtiden när lättöl har blivit dyrare. Tyckte det var helt OK för priset.
   Samtidigt tycker jag att ölet nu blivit sämre, litet mera vattnigt och blaskigare. Vad säger du Johan? Har någon gjort samma iakttagelse som jag. Kan det vara tillfälligt, en misslyckad bryggning, eller har det medvetet försämrats?
   Bo Nordström

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Lite sent svar, men har inte testat Pripps Blå 2,8 på bra länge nu. Ska försöka köpa en burk nästa gång jag är i affären och se vad jag upplever. Låt mig få återkomma!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *