×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pripps Blå julöl är ingen öl jag köper igen

Pripps Blå julöl är ingen öl jag köper igen. Den är lite för söt för min smak.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk lager.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 20 november 2021).
Systembolagets nr: 11356.
Pris vid inköp: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Pripps Blå julöl är ingen öl jag köper igen. Den är lite för söt för min smak.

Den Pripps som jag kan tänka mig att köpa, är Pripps Blå Export. Alltså den ölen är nog för många en klassiker tänker jag. Men vad gäller Pripps Blå Julöl så är det ingen öl som åtminstone jag köper igen. Som rubriken antyder så är den lite för söt för min smak.

Utseende

Pripps Blå Julöl har en mörkröd nästan svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av mörkt bröd, torkad frukt, socker, kryddor och liten ton av choklad.

Smak

Maltig lite rostad smak av mörkt bröd, sötma från socker, kryddor och lite ton av torkad frukt. Det finns en beska med lite söt eftersmak av mörkt bröd, socker och torkad frukt. Men långt bak i eftersmaken tycker jag det finns en ihållande sötma och med en ton av mjölkchoklad. Ölen ger en munkänsla som om man ätit upp lösgodis och där man får en muntorrhet.

Betyg

Pripps Blå Julöl är ölen du dricker främst till julmaten tänker jag. Där lämpar den väl sig bäst. Visst kan du dricka den som sällskapsdryck, men då väljer jag något annat. Men det gör jag faktiskt även till maten. Jag tycker personligen den är lite för söt för min smak. Lite väl sockrig. Köper jag den igen? Nej det lär inte ske och som ni säkert redan har listat ut.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *