×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Peroni Nastro Azzurro förändrar inte världen

Peroni Nastro Azzurro förändrar inte världen och den smakar nog bäst i sitt hemland.

Om ölen

Producent: Birra Peroni.
Land:
Italien.
Ölstil: Lageröl.
Styrka: 5,7%.
Flaskans bäst före: Maj 2019 (provsmakas 2 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1418.
Pris vid inköp: 16,90 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Peroni Nastro Azzurro förändrar inte världen och den smakar nog bäst i sitt hemland.

Öl från Italien har jag inte skrivit om tidigare här på Ölbloggen. Peroni Nastro Azzurro är öl av stilen lager. Det är en helt okej öl, men jag tror den passar bäst att dricka i sitt hemland. Dricker du den i Sverige så ska det vara en varm sommardag anser jag.

Utseende

Gyllengul klar färg med gräddvit skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Frisk doft av främst ljust bröd och kryddor. Doftar lite som gå in i ett bageri. Anar en liten sur doft, men det är inget som stör jättemycket. Doften är enkel och inget som förändrar världen.

Smak

Frisk smak av främst bröd men även kryddor med markerad beska. Det finns en sötma i smaken. Kan det vara en honungston som infinner sig? Det finns även en lite metallisk smak och den är lite vattning.

Betyg

Peroni Nastro Azzurro är en helt okej  öl som inte förändrar världen. Det kanske inte är en öl som jag köper, men får jag den i handen så tackar jag inte nej heller. Detta är en typisk öl som man upplever smakar betydligt bättre, när den dricks i sitt hemland en varm sommardag. Margherita och Peroni blir en passande kombination.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *