×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Perler for Svin från Lervig Aktiebryggeri

Perler for Svin från Lervig Aktiebryggeri erbjuder inget speciellt i doft och smak.

Om ölen

Producent: Lervig Aktiebryggeri.
Land:
Norge.
Ölstil: New England IPA
Styrka: 6,3%.
Burkens bäst före: Mars 2020 (provsmakas 13 augusti 2019).
Pris vid inköp: 54 nok.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Perler for Svin från Lervig Aktiebryggeri erbjuder inget speciellt i doft och smak.

En ölstil som jag gillar är IPA och dess inriktningar. Jag har plöjt ner ett gäng genom åren och ibland hittar jag fantastiska öler av stilen och ibland rena katastrofer. Perler for Svin från Lervig Aktiebryggeri är en öl som är någonstans mitt i mellan. Det är ingen totalkatastrof vi pratar om, men det är heller ingen öl jag köper igen. I mitt recensionsarkiv har jag testat Acid Crush och som ni gärna får läsa efter att ni läst klart denna recensionen.

Utseende

Perler for Svin från Lervig Aktiebryggeri har en oklar gul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Här upplever jag en humlearomatisk tropisk doft av ananas, spadet från fruktkocktail på burk och grapefrukt. Det är en instängd, lite tråkig och inte så fräsch doft. Det var ju synd kan man tycka.

Smak

smakmässigt tycker jag det är en humlearomatisk smak av ananas, spadet från fruktcocktail på burk, grapefrukt med markerad humlebränna och beska. Eftersmaken är fruktig humlebränna. Smak bättre än doft.

Betyg

Perler for Svin från Lervig Aktiebryggeri är öl du dricker som sällskapsdryck eller saftig hamburgare med pommes. Jag tycker den smakar bättre än den doftar. Men hade nog ändå viljat plocka bort lite av humlebrännan, eftersom den tar lite överhand för min smak. Den ständigt återkommande frågan är om jag den igen. Det lär inte ske, eftersom det finns så många bättre öler av stilen IPA. Men någon någon total katastrof är det dock inget tal om.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *