×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lervig Acid Crush är en blandning av ung lambic och IPA

Lervig Acid Crush är en blandning av ung lambic och IPA. Hur smakar egentligen en syrliga IPA?

Om ölen

Producent: Lervig/ Oud Berseel.
Land:
Norge / Belgien.
Ölstil: Syrlig IPA.
Styrka: 6,0%.
Flaskans bäst före: Aprill 2018 (provsmakas 11 februari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11805.
Pris vid inköp: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Lervig Acid Crush är en blandning av ung lambic och IPA. Hur smakar egentligen en syrliga IPA?

Lervig Acid Crush är ett samarbete mellan norska Lervig och belgiska bryggeriet Oud Berseel. Här kombineras tropiska smaker från IPA med syrlig ung lambic. Man kan se den som en syrlig IPA helt enkelt. Hur smakar det egentligen?

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Tydlig stickig doft av tropiska frukter som ananas, blodapelsin och citrusskal. Det finns en doft av urinoar och tvål och det är valet av humle som spelar roll här. Denna doften ser jag dock inte som något negativt.

Smak

Lite syrlig omogen smak av tropiska frukter. Det är som att dricka en surölsipa med smak av passionsfrukt, kiwi, ananas och omogen banan. Det finns även lite syrligt tallbarr och veteöl i smaken. Det är en rolig öl och intressant smak, men den är samtidigt lite märklig. Men på något vis gifter sig de tropiska smakerna mot de syrliga.

Betyg

Kul öl att dricka som sällskapsdryck. Den är svårplacerad till mat, men enligt producenten så passar den till fisk, skaldjur och blåmögelost. På det stora hela är det en intressant, rolig och lite annorlunda öl. Kan tänka mig att köpa den igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *