×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oskar Blues IPA är inte piraternas öl.

Oskar Blues IPA.

Om ölen

Producent: Oskar Blues Brewery.
Land:
USA.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,4%.
Flaskans bäst före: November 2018 (provsmakas 19 maj 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 88884.
Pris vid inköp: 25,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oskar Blues IPA är inte piraternas öl. Pirater undrar du säkert nu?

Nej jag ser inga pirater när jag tar fram Oskar Blues IPA från kylskåpet och häller upp den i mitt glas. Pirater undrar du? På burkens botten står det nämligen ”What? No Pirates?”. Låt oss istället hoppas att det finns trevlig en doft och smak av tropiska frukter.

Förresten så lägger jag länkar till recensioner från bryggerites Dale’s Pales Ale samt Ten Fidy om du även vill läsa dessa.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Fruktig doft av främst ananas men även citrusdofter av passionsfrukt, citron och hint av tallbarr. Mycket trevlig inbjudande doft.

Smak

Fruktig balanserad smak av främst ananas men även passionsfrukt. Den smakar som spadet från fruktkonserver, men det på ett positivt sätt. Det finns även en liten ton av tallbarr. Beskan är balanserad och på det stora hela så är det en trevlig balanserad smak. Det är nästan lite gräddig konsistens över smaken, ja utan att nu för den delen smaka grädde.

Betyg

Oskar Blues IPA är en välsmakande öl att dricka främst som sällskapsdryck enligt mig. Ja eller som en lyxigare gräsklipparöl. Men den passar till mat också och här föreslår jag grillad hamburgare eller revbensspjäll. Jag gillar den tydliga smaken av ananas och det är en öl jag gärna köper igen. Sen var det det där med piraterna. Du får läsa vad som står under din burk, för texten varierar. Låt oss hoppas du har samma tur som mig och får samma välsmakande öl i ditt glas.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *