×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oskar Blues Dale's Pale Ale – God, stabil och välsmakande öl

Oskar Blues Dale's Pale Ale.

Om ölen

Producent: Oskar Blues Brewery
Land:
USA
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA)
Styrka: 6,5%
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Oskar Blues Dale’s Pale Ale – God, stabil och välsmakande öl.

Oskar Blues Dale’s Pale Ale är kort och gott en god välbalanserad öl. Den är god att dricka som den är, eller till snacks som exempelvis chips eller jordnötter. Ölet kan säkert passa bra till vissa maträtter som exempelvis hamburgare, men denna öl dricker jag gärna som den är. Ölet är enligt producenten bryggt med en stor mängd europeisk malt och fyra sorter av amerikansk humle.

Snabbfakta

Producent: Oskar Blues Brewery
Land:
USA
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA)
Styrka: 6,5%
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Utseende

Gräddfärgad skumkrona med en aningens brun nyans. Stor skumkrona som minskar gradvis. Ölet i sig har en fin klar bärnstensfärg.

Doft

Tydlig doft av knäck, karamell och farinsocker. Det finns även en fruktig doft av melon samt tropisk doft av citron, ananas och blodapelsin. Mycket trevlig doft med en lite maltig och brödig ton.

Smak

Tydlig smak av humle och beska med lite karamellig och tropisk smak. Det finns en bra balans mellan sötma och beska. Det finns även en liten bränd ton. Sammanfattningsvis kan man säga att doften återfinns mycket i smaken.

Betyg

Öler från Oskar Blues burkar inte göra mig besviken och Dale’s Pale Ale är inget undantag.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *