×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Örebro Brygghus What Gose Around…

Örebro Brygghus What Gose Around... comes around...

Om ölen

Producent: Örebro Bryghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Gose.
Styrka: 3,7%.
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 27 februari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 31513.
Pris vid inköp: 22,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Örebro Brygghus What Gose Around… comes around…

Idag blir det tredje raka recensionen av öl från Örebro Brygghus. Jag har tidigare testat Berliner Weisse Hallon samt Passion Für Berlin. Det har varit trevliga möten må jag säga. Kommer jag få samma trevliga bemötande denna gång? För Örebro Brygghus What Gose Around… vill jag lägga till texten comes around… För lite så blir det när jag dricker den. Som man bäddar får man ligga helt enkelt och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den eller ej. Det är som att de bäddat sängen, men glömt kudden…

Utseende

Gul oklar färg med liten gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut till en vit kant runt glaset. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Syrlig och salt doft av citron, lada och hö. Kan inte bestämma mig för om jag gillar doften eller ej. Det finns en balans med lika mycket obalans.

Smak

Syrlig jäst och lite salt kraftfull smak av citron. Den smakar som att äta en sur lada med hö. Kan precis som med doften inte bestämma mig för om jag gillar den eller ej. Ölet ger en viss muntorrhet.

Betyg

Öl av stilen gose är speciell och jag tror det är en stil som inte faller alla i smaken. Örebro Brygghus What Gose Around är därmed en sådan en öl som jag tror det råder delade meningar om. Själv tycker jag gose är en trevlig ölstil, men i detta fallet kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den eller inte. Men jag får väl säga att det är en helt ok öl, även om jag inte köper igen. Men detta kan vara en öl just för dig. Denna öl dricker du som sällskapsdryck eller som fördrink. Till mat tror jag skaldjur kan passa.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *