×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Örebro Brygghus Berliner Weisse Hallon är syrlig öl

Örebro Brygghus Berliner Weisse Hallon är syrlig öl av stilen berliner weisse.

Om ölen

Producent: Örebro Brygghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Berliner Weisse.
Styrka: 3,9%.
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 22 februari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 31577.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Örebro Brygghus Berliner Weisse Hallon är syrlig öl av stilen berliner weisse.

Örebro Brygghus Berliner Weisse Hallon är en syrlig öl av stilen berliner weisse. Den har en lite lägre alkoholstyrka och ska erhålla smak av hallon. Det är första gången jag dricker öl från Örebro Brygghus. Då jag tycker om syrliga öler, hoppas jag det är en öl som faller mig i smaken. Låt mig ta fram kapsylöppnaren så ser vi vad jag tycker helt enkelt.

Utseende

Oklar röd färg med ljusrosa skumkrona som snabbt tunnas ut. Små kompakta bubblor när man vickar på glaset. Ser faktiskt inbjudande ut.

Doft

Instängd syrlig jäst doft av hallon. Doften är endimensionell.

Smak

Syrlig endimensionell smak av hallon med behaglig ihållande syrlig beska och med lite sötma. Kanske en aningens påträngande beskhet. Det är som att dricka flytande godis. Smaken är faktiskt bättre än doften.

Betyg

Örebro Brygghus Berliner Weisse Hallon är en rätt trevlig öl faktiskt. Denna dricker du som sällskapsdryck och jag håller mig där. Till mat väljer jag något annat helt enkelt, men att äta färska hallon eller jordgubbar till kan nog funka bra. Det som drar ner betyget att den känns lite tung för huvudet att dricka.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *