×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Lavish IPA håller inte lika hög lägstanivå som jag är van vid

Oppigårds Lavish IPA håller inte lika hög lägstanivå som jag är van vid från Oppigårds Bryggeri.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
 Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,8%.
Flaskans bäst före: September 2019 (provsmakas 7 oktober 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11595.
Pris vid inköp: 25,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Lavish IPA håller inte lika hög lägstanivå som jag är van vid från Oppigårds Bryggeri.

Ölrecensioner från Oppigårds bryggeri är ingen nyhet här på Ölbloggen. Kommer det en ny öl, så har jag för vana att testa den. Oppigårds brukar hålla en hög lägstanivå. Med Oppigårds Lavish IPA så naggar dom lite på sin höga lägstanivå.

Utseende

Oklar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Tropisk humledoft av ananas, passionsfrukt och grapefrukt. Det finns även doft av tall. På det stora hela så är det en helt okej balanserad doft, men det finns faktiskt öl av stilen som doftar betydligt trevligare. Nej jag tycker det är en lite småtråkig doft.

Smak

Humlig smak av tropisk frukt som ananas, passionsfrukt och grapefrukt. Det finns även ton av tall sammanbakat med en markerad beska. Smaken är i min mening helt okej och den upplevs balanserad. Men precis som med doften så har jag smakat bättre öl av stilen.

Betyg

Oppigårds Lavish IPA dricker du främst som sällskapsdryck i min mening. Till mat tänker jag att en saftig hamburgare eller grillad köttbit kan passa. Oppigårds brukar hålla en hög lägstanivå, men här tycker jag dom har tappat lite av den varan. Men det är absolut inget bottennapp. Köper jag igen? Jag köper hellre bryggeriets New Sweden IPA om jag ska välja. Men blir jag bjuden på Lavish IPA, så spottar jag inte i glaset. För så illa är det inte.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *