Oppigårds Grim Lager är välsmakande öl från Oppigårds Bryggeri.

Öl från Oppigårds Bryggeri är ingen nyhet här på ölbloggen. Det är ett bryggeri som jag tycker håller en hög lägstanivå. Den enda öl som egentligen gjort mig lite besviken är deras Single Hop Ale, men då ska vi komma ihåg att det inte är någon total katastrof vi pratar om där. Hur smakar då deras lageröl Oppigårds Grim Lager? I skrivande stund är minsta kollikravet för beställning 24 burkar. Det gjorde mig lite osäker om jag skulle beställa. Nu i efterhand så ångrar jag inte den beställningen.

Snabbfakta

Producent: Oppigårds Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Lageröl.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Juli 2019 (provsmakas 1 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 82780.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Utseende

Något oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Frisk maltig doft av ljust bröd och örter sammanbakat med en doft av gräs. Det är en balanserad men ändå enkel doft.

Smak

Frisk maltig smak av ljust bröd, örter och ton av gräs med balanserad beska och trevlig sötma. Tycker även det finns en liten citruston i smaken. Smaken är överlag balanserad.

Betyg

Oppigårds Grim Lager är en trevlig lageröl och Oppigårds visar åter igen att de kan brygga öl med hög lägstanivå. Denna dricker du som sällskapsdryck eller ännu hellre till husmanskost, asiatiskt, sallad eller grillat. Jag tycker den passar bättre till mat. Köper jag då den igen? Jag fick specialbeställa denna öl och du kan endast beställa hem ett flak tyvärr. Men jag valde att göra en chansning, då jag har god erfarenhet av deras övriga öler. Men finns den på butikshyllan kan jag tänka mig att köpa den igen. Men jag tycker inte den är såpas bra att jag vill specialbeställa den igen. Men jag kan ändå lova att mitt flak kommer gå åt.

3,5/5

Uppdatering 02-08-2018: Oppigårds Bryggeri meddelar att de plockat bort kollikravet efter kritik. Så det ska nu vara fritt fram att beställa styckvis.

Oppigårds Grim Lager är välsmakande öl från Oppigårds Bryggeri.