×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Single Hop Ale gör mig lite besviken

Oppigårds Single Hop Ale gör mig lite besviken, då den inte når upp till den kvalitet som jag är van vid från Oppigårds.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 4,8%.
Flaskans bäst före: Maj 2019 (provsmakas 13 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1475.
Pris vid inköp: 18,80 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 13°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Single Hop Ale gör mig lite besviken, då den inte når upp till den kvalitet som jag är van vid från Oppigårds.

Oppigårds Single Hop Ale är lite som att dricka en belgisk öl, men med skillnaden att den är bryggd i Sverige. Ölstilen är dessutom en amerikansk pale ale. Den når dock inte upp till den kvalitetsnivå som jag är van vid från Oppigårds.

Utseende

Oklar gyllengul färg med gräddvit tunn skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Lite instängd doft av bröd och kryddor med en doft av fruktigt godis. Det finns en sötma i doften.

Smak

Frisk maltig smak av bröd, kryddor och med en smak av omogen frukt. Det finns en påtaglig beska som snabbt drar sig undan och ger plats för en söt eftersmak. Smaken är okej, men den är en aningens tam och lite intetsägande för min smak.

Betyg

Oppigårds Single Hop Ale passar att dricka som sällskapsdryck och till mat skulle en pytt i panna eller korv med bröd och senap kunna passa. Detta är dock inte en av Oppigårds bästa öler och det är ingen öl jag köper igen.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *