×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Omnipollo Gimbagagompa har komplex doft och smak

Omnipollo Gimbagagompa har komplex doft och smak av bland annat nötter, choklad och kaffe.

Om ölen

Producent: OmnipolloBrouwerij De Molen.
Land:
Sverige / Belgien.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 11%.
Flaskans bäst före: Februari 2021 (provsmakas 24 maj 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11453.
Pris vid inköp: 74 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Omnipollo Gimbagagompa har komplex doft och smak av bland annat nötter, choklad och kaffe.

En öl från Omnipollo som jag återkommande köper är Levon. Vill ni läsa mina andra recensioner av Omnipollo, så hittar ni dom här. Omnipollo Gimbagagompa är en flaska som fått stå ett tag. I skrivande stund hittar jag bara några enstaka webbshoppar som har den kvar i lager. Om den någonsin kommer tillverkas igen vet jag ej och den är slut sedan länge på Systembolaget. Men en recension ska det ändå bli!

Utseende

Svart färg med brun skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av choklad, russin, nötter, mjölkchoklad, schweizernöt, nötkräm, vanilj och ton av kaffe. Den har en liten ton av müsli över sig. På det stora hela är det är en komplex trevlig doft.

Smak

Rostad maltig smak av choklad, russin, nötter, vanilj, kaffe och torkad frukt med påtagligt bitter eftersmak och markerad beska. Det finns en likörsötma i eftersmaken som håller i sig länge och det finns även en alkoholhetta. Det är en trevlig komplex smak, även om doften är något bättre.

Betyg

Omnipollo Gimbagagompa passar dricka som sällskapsdryck, som efterrättsöl eller till efterrätt av choklad. Den skulle kunna passa som ingrediens till en mustig gryta som får koka länge. Köper jag den igen? Både ja och samtidigt nej. Även om det finns mycket komplexa dofter och smaker, så är jag inte helt såld. Det är inte en öl jag bara måste ha igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *