×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Nils Oscar Alkoholfri Pale Ale är inte så prisvärd öl

Nils Oscar Alkoholfri Pale Ale är inte så prisvärd öl. Det drar ner betyget något.

Om ölen

Producent: Nils Oscar AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pale Ale.
Styrka: 0,4%.
Flaskans bäst före: Februari 2019 (provsmakas 9 mars 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 1090.
Pris vid inköp: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Nils Oscar Alkoholfri Pale Ale är inte så prisvärd öl. Det drar ner betyget något.

Kan man verkligen dricka god alkoholfri öl? Jag vill bestämt hävda att Mariestads Alkoholfri är riktigt bra. Kan det vara så att Nils Oscar Alkoholfri är i samma liga och spelar? Det är i sig en trevlig öl, men den är lite väl dyr kan jag tycka.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Frisk maltig doft av knäckebröd, kryddor, ljus sirap och en svag citruston. Det är en enkel men trevligt balanserad doft. Doftar bra.

Smak

Frisk smak av knäckebröd, kryddor, ljus sirap och citruston med markerad beska. Smaken är rätt trevlig faktiskt, men jag tycker doften är ett strå vassare.

Betyg

Nils Oscar Alkoholfri är faktiskt en rätt så trevlig alkoholfri öl. Denna passar alldeles utmärkt att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat. Det som talar emot ett inköp är priset. Den är dyr kan jag tycka. Men vill du bjuda på en för gästerna kanske lite annorlunda alkoholfri än de kanske vanligtvis köper, ja då är denna ett trevligt alternativ.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *