×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mysingen Midvinterbrygd 2018 från Nynäshamns Ångbryggeri

Mysingen Midvinterbrygd 2018 från Nynäshamns Ångbryggeri har en kryddig och lite rökig smak.

Om ölen

Producent: Nynäshamns Ångbryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk ale.
Styrka: 6,0%.
Flaskans bäst före: Oktober 2019 (provsmakas 25 november 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 17732.
Pris vid inköp: 32,80 kr.
Serveringstemperatur: 11°C – 13°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mysingen Midvinterbrygd 2018 från Nynäshamns Ångbryggeri har en kryddig och lite rökig smak.

Öl från Nynäshamns Ångbryggeri är ingen nyhet här på Ölbloggen. I årets stora julölstest 2017 testade jag Mysingen Midvinterbrygd 2017. Det var en helt okej öl, men inget som gjorde mig jättelycklig. Hur smakar då Mysingen Midvinterbrygd 2018? Smakar den samma eller har den blivit bättre?

Utseende

Svart med svagt röd nyans och ljus gråbrun skumkrona.

Doft

Kryddig rostad lite rökig doft av mörkt bröd, torkad frukt, muscovadosocker och lakrits samt hint av choklad och kaffe. Det är en trevlig inbjudande komplex doft.

Smak

Kryddig maltig söt smak av mörkt bröd, torkad frukt och lakrits med ton av choklad och kaffe med markerad beska. Den är även lite bitter och rökt i smaken. Smaken är inte lika komplex som doften och jag upplever den som lite snäll och tunn.

Betyg

Om man jämför Mysingen Midvinterbrygd 2018 med förra årets version, så upplevs denna som något bättre faktiskt. Det är en trevlig doft, men jag önskar mig lite mer komplexitet i smaken. Det känns lite som det är något pusselbit som fattas där. Denna dricker du som sällskapsdryck och visst kan den passa att dricka till julbordet.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *