×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mikkeller Peter, Pale And Mary Gluten Free

Mikkeller Peter, Pale And Mary Gluten Free är trevlig glutenfri öl.

Om ölen

Producent: Mikkeller.
Land:
Danmark.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale.
Styrka: 4,6%.
Flaskans bäst före: Juni 2023 (provsmakas 30 december 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1206.
Pris vid inköp: 27,10 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mikkeller Peter, Pale And Mary Gluten Free är trevlig glutenfri öl.

Då var det dags att testa en glutenfri öl från danska Mikkeller. På det stora hela så tycker jag att detta är en rätt så trevlig öl av stilen amerikansk pale ale. Alltså läs vidare vetja om du är glutenintolerant och ännu inte provat denna ölen! Vill du läsa mina tidigare recensioner från bryggeriet, så hittar du dom här.

Utseende

Mikkeller Peter, Pale And Mary Gluten Free har en oklar mörkare gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av bröd, aprikos, grapefrukt, spadet av fruktkocktail på burk. Men tycker mig även finna en godisdoft. På det stora hela så är det en trevlig doft.

Smak

Humlearomatisk smak av bröd, aprikos, grapefrukt, en slags kryddighet och en metallisk känsla. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Mikkeller Peter, Pale And Mary Gluten Free är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött, kyckling och hamburgare. Men köper jag den igen? Alltså jag måste faktiskt inte köpa den igen personligen. Men får jag den serverad i handen så klagar jag inte. Har jag en glutenintolerant gäst på besök, så kan kan jag köpa den av just den anledningen. Eftersom att det inte är något fel på ölen i sak. Till en matchande maträtt kan den passa riktigt bra tänker jag. Detta är en öl du definitivt ska spana in om du är glutenintolerant.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *