×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Melleruds Utmärkta Pilsner är främst en matöl

Melleruds Utmärkta Pilsner är främst en matöl om ni frågar mig.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2022 (provsmakas 22 maj 2021).
Systembolagets nr: 1253.
Pris vid inköp: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Melleruds Utmärkta Pilsner är främst en matöl om ni frågar mig.

Senast jag var inne på bolaget, så insåg jag att jag inte testat Melleruds Utmärkta Pilsner. Jag som är mellerudsbo och allt. Alltså jag kan ju ha testat den utan att tänkt på det såklart. Men nu läser du så recensionen och vad tycker jag då egentligen? Tja den är helt okej faktiskt och jag kan förstå om den har sin skara fans. Men någon utmärkt pilsner tycker åtminstone inte jag att det är.

Utseende

Klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, ton av citrus och lite honungskaraktär. Men det är även en metallisk ton i doften. Alltså doften är mycket enkel utan några större doftsensationer.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, lite citrus och förnimmelse av honung. Beskan är markerad med eftersmak av knäckebröd och citruston. Även beskan återfinns långt i eftersmaken.

Betyg

Melleruds Utmärkta Pilsner passar att dricka som sällskapsdryck eller som gräsklipparöl. Ser den väl lite som en sommaröl, då den är lite lättare och med något mindre alkoholhalt. Men jag tänker ändå att den passar främst till maten. Alltså jag tänker då på hurmanskost, grillat och buffén som exempel. Men köper jag den igen? Det är väl i sak inget fel på ölen tycker jag men mitt betyg anser inte att det är någon utmärkt pilsner. Men då jag ser den främst som en matöl, så väljer jag hellre Melleruds Mästarpilsner.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *