×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Melleruds Mästarpilsner Alkoholfri 2021

Melleruds Mästarpilsner Alkoholfri 2021 är bryggd tillsammans med årets kock Gustav Leonhardt.
Melleruds Mästarpilsner Alkoholfri 2021 är ett varuprov. Spendrups Bryggeri har låtit mig få testa ölen, men har inte sponsrat denna recension på något vis. Åsikterna är helt och hållet mina egna. På frågor & svar hittar du mer information.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 0,5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 30 mars 2022).
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Melleruds Mästarpilsner Alkoholfri 2021 är bryggd tillsammans med årets kock Gustav Leonhardt.

Jag fick den trevliga möjligheten att närvara på en pressrelease av nya Melleruds Mästarpilsner. Det är en öl som framställs tillsammans med årets kock och 2021 var det Gustav Leonhardt som tog hem vinsten. Men det har också framställts ett alkoholfritt alternativ.

Precis som sin storebror, så är denna ölen bryggd med bland annat lagerblad. Även här blir det faktiskt en intressant smak som tilltalar mig.

Utseende

Melleruds Mästarpilsner Alkoholfri har en oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Doft av bröd, citrus och lagerblad. Tycker mig även finna en ton av örter. Doften är på det stora hela trevlig.

Smak

Smak av ljust bröd, citrus, lagerblad. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Kolsyran återfinns också i smakbilden.

Betyg

Melleruds Mästarpilsner Alkoholfri 2021 är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat faktiskt. Du ska nog inte förvänta dig att den smakar som en klassisk alkoholfri pilsner. Men doft och smak är ändå trevlig måste jag säga. Enligt uppgift så säljs bara denna ölen på restauranger. Alltså finns det ingen möjlighet att köpa hem den. Men är jag på en restaurang som säljer den och där jag inte vill dricka alkohol, då kan jag faktiskt beställa den. Den är mycket god för att vara alkoholfri.

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste bilder och filmer från Instagram