×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mariestads Julebrygd Alkoholfri

Mariestads Julebrygd Alkoholfri är god alkoholfri julöl.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk lager.
Styrka: 0,5%.
Flaskans bäst före: Juli 2023 (provsmakas 3 januari 2023).
Pris vid inköpstillfället: 13,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mariestads Julebrygd Alkoholfri är god alkoholfri julöl.

Mariestads Alkoholfri tycker jag är en bra alkoholfri öl. Men hur smakar då den alkoholfria julölsvarianten? Jag tycker Mariestads Julebrygd Alkoholfri också är bra. Har du gäster som ska köra bil, eller av andra anledningar inte kan eller vill dricka starköl, då är denna ölen ett alternativ att spana in.

Utseende

Mariestads Julebrygd Alkoholfri har en mörkt röd färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad doft av mörkt bröd, kaffe, choklad och en slags lakritston. Det är en balanserad trevlig doft.

Smak

Rostad smak av mörkt bröd, kaffe, lakrits och vad jag upplever är torkad frukt. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Smaken är balanserad, men lite tunn, men så är det heller ingen starköl. Vilket man alltid måste ha i åtanke här.

Betyg

Mariestads Julebrygd Alkoholfri är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till julbordet. Men köper jag den igen? Alltså ska jag bjuda på alkoholfri öl till julbordet så kan jag faktiskt köpa denna. Eftersom den är trevlig. Visst den är lite tunn, men det är ju så med de flesta öl av låg eller obefintlig alkohol. Men den doft och smak som finns är trevlig och balanserad.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *