×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lente Bier från Brouwerij De Glazen Toren

Lente Bier från Brouwerij De Glazen Toren smakar typisk Belgien.

Om ölen

Producent: Brouwerij De Glazen Toren.
Land:
Belgien.
Ölstil: Saison/Farhmouse ale.
Styrka: 9,0%.
Flaskans bäst före: Mars 2021 (provsmakas 3 augusti 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11689.
Pris: 92 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Lente Bier från Brouwerij De Glazen Toren smakar typisk Belgien.

Från Brouwerij De Glazen Toren har jag tidigare recenserat bryggeriets Jan De Lichte. Läsa gärna den recensionen efter att ni läst klart recensionen av Lente Bier. Denna öl smakar som ni redan läst i rubriken sådär typiskt Belgien med sin jästa karaktär. Sedan smakar den även bra.

Utseende

Oklar gul färg med gräddgulvit tjock skumkrona.

Doft

Jäst doft av ljust bröd, gräs, ton av alkohol, honung och gröna äpplen. Det doftar även lite godis samt att den dessutom har en blommig känsla i doften. Men jag kan även tycka den doftar som att stiga in i en gammal lada. Det är en frisk, komplex och doft.

Smak

Maltig jäst smak av ljust bröd, gräs, gröna äpplen, frukt, blommor och honung. Beskan är återhållsam med jäst eftersmak av bröd, sötma från honung och toner av frukt. Men det är även en ton av godis över smaken tycker jag.

Betyg

Lente Bier från Brouwerij De Glazen Toren är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rätter av korv, grillad bbq och rätter av gris. Köper jag den igen? Det kan jag absolut göra, eftersom jag tycker den smakar bra.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *