×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Le Monde De La Bière

Le Monde De La Bière är ett samarbete mellan Vreta Kloster Bryggeri och Ölvärlden. Här har ni en mycket trevlig öl av stilen saison.

Om ölen

Producent: Vreta Kloster Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Saison.
Styrka: 6,2%.
Bäst före: Februari 2024 (provsmakas 16 maj 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 39115
Pris vid inköp: 99,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl som jag skulle lagra.

Le Monde De La Bière är ett samarbete mellan Vreta Kloster Bryggeri och Ölvärlden.

Ölvärlden är en trevlig ölpodd. Har du inte spanat in den, så finns den att lyssna på exempelvis Spotify. De har också framställt en rököl tillsammans med Kvarnagårdens Bryggeri. Robert som är en av duon har tidigare framställt en egen öl som du kan läsa mer om här. Men nu ska du få låsa vad jag tycker om Ölvärldens saison, som de har framställt tillsammans med Vreta Kloster Bryggeri.

Utseende

Le Monde De La Bière har en oklar gul färg med något smutsvit skumkrona.

Doft

Jäst doft av frukt som gröna päron och äpple, banan, en gräsighet, örter, kryddighet samt en tydlig citruston. 

Smak

Jäst smak av frukt som gröna päron och äpplen, banan, gräsighet, örter, kryddighet och tydlig citruston. Det finns en liten beska med eftersmak av äpple och citrus.

Betyg

Le Monde De La Bière är en mycket god öl att dricka som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, korv, kyckling eller varför inte en bit lax eller röding? Testar med en bit stekt falukorv och den kombinationen är trevlig. Men Köper jag den igen? Alltså det kan jag absolut göra. Eftersom det smakar bra. Det var kul att få dricka en välbryggd svensk saison.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *