×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

WCIPA [Robert] från Smith Street Brew

WCIPA [Robert] från Smith Street Brew är välsmakande öl.

Om ölen

Producent: Smith Street Brew.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 7%.
Flaskans bäst före: April 2023 (provsmakas 23 juni 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 37580.
Pris vid inköp: 33 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

WCIPA [Robert] från Smith Street Brew är välsmakande öl.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från Smith Street Brew, så hittar du som här. Men här ska du få läsa vad jag tycker om WCIPA [Robert]. Alltså som rubriken redan antytt, så är detta en välsmakande öl vi har att göra med.

Utseende

WCIPA [Robert] har en något oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, honungsmelon och lite ton av spadet från fruktcocktail på burk. Jag tycker mig även uppfatta en ton av tallbarr. Alltså på det stora hela så är det en trevlig och balanserad snygg doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt och ton som jag uppfattar är blodapelsin. Det finns en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Jag tycker mig även uppleva lite tallbarrston långt i eftersmaken. Alltså man fattar att det är en starkare alkoholstyrka på ölen, men den döljs samtidigt väldigt väl. Det är en fin och snygg balans med trevlig smak.

Betyg

WCIPA [Robert] från Smith Street Brew är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat tänker jag exempelvis grillat kött och hamburgare. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra. Eftersom det smakar bra! Det är en snygg doft och smak.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *