×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Krutbrännare från Skedemosse Gårdsbryggeri

Krutbrännare från Skedemosse Gårdsbryggeri är nej tack på flaska.

Om ölen

Producent: Skedemosse Gårdsbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,5%.
Flaskans bäst före: Februari 2020 (provsmakas 3 januari 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 33194.
Pris: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Krutbrännare från Skedemosse Gårdsbryggeri är nej tack på flaska.

När jag publicerar denna recension, så är Krutbrännare min första öl jag dricker från Skedemosse Gårdsbryggeri. Tycker det är jättekul med alla mikrobryggerier som poppat upp runtom i landet på senare åren. Problemet jag har är att många verkar ha stora drömmar och ambitioner med sitt bryggeri, men det man får i flaskan eller burken har mycket att önska. Krutbrännare från Skedemosse Gårdsbryggeri är just den ölen som har mycket att önska om du frågar mig. Så detta är härmed ingen öl jag köper igen och ni ska nu få reda på varför.

Utseende

Krutbrännare har en oklar orangegul färg med gulvit skumkrona.

Doft

Jag upplever en humlearomatisk maltig tropisk doft av spadet av fruktcocktail på burk i en märklig doftnyans av bland annat tvål. Det är tyvärr en hemkokt känsla över doften som inte är balanserad och den inger inget habegär. Detta bådar därmed inte gott när jag ska dricka ölen.

Smak

Smakmässigt har krutbrännare har en humlearomatisk tropisk smak av.. nej här har jag svårt att identifiera smakerna tyvärr. Det finns någon tropisk obalanserad smak och med en beska som är trisst och bara just nej…

Betyg

Krutbrännare från Skedemosse Gårdsbryggeri är ingen trevlig IPA tyvärr. Den vill jag inte dricka igen. Eftersom hemkoktkänslan är påtaglig, blir det för min del ett nej tack på flaska. Denna ölen åkte därmed i vasken. Hallå där bryggeriet, detta kan ni bara inte vara stolta över? Jag hade sannerligen inte varit nöjd om jag hade bryggt den.

1,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *