×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Jean Claude Van Gott från Morgondagens Bryggeri

Jean Claude Van Gott från Morgondagens Bryggeri doftar och smakar tropisk frukt.

Om ölen

Producent: Morgondagens Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,9%.
Flaskans bäst före: Augusti 2021 (provsmakas 11 oktober 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 35091.
Pris vid inköp: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Jean Claude Van Gott från Morgondagens Bryggeri doftar och smakar tropisk frukt.

Jean Claude Van Gott från Morgondagens Bryggeri släpptes i samband med ett större ölsläpp. Jag hade faktiskt tänkt att ignorera det ölsäppet helt. Men så fick jag ”kravet” på mig att köpa ölen som du nu läser min recension om. När nu mina läsare vill att jag ska testa, då får man ju ställa upp! Jean Claude Van Gott är av stilen India Pale Ale och med andra ord så är det tropiska smaker vi kan förvänta oss. Jodå det finns tropisk doft och smak och det är en trevlig öl. Men det finns en humlebränna som jag inte riktigt kan förlika mig med.

Utseende

Jean Claude Van Gott har en oklar gul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Här upplever jag en humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt och tallbarr. Jag får även en känsla av juice och lite fruktkaka i doften. Det är på det stora hela en balanserad trevlig doft.

Smak

Upplever en humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, honung och tallbarr med markerad humlebränna. Beskan är markerad med eftersmak av humlebränna och tropisk frukt. Jag tycker humlebrännan tar lite överhand tyvärr.

Betyg

Jean Claude Van Gott är en rätt så trevlig öl med tropiska smaker. Jag tycker dock att humlebrännan är lite för påtaglig för min smak. Denna dricker du som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare. Köper jag den igen? Jag tycker den är lite dyr och smaken matchar inte riktigt kostnaden. Därmed blir faktiskt svaret nej. Jag köper faktiskt hellre en Stigbergets West Coast IPA som exempel. Jag har läst att den faktiskt uppskattas av många, så låt inte mitt omdöme hindra dig från att testa den. För det kan faktiskt vara en öl som tilltalar dig.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *