×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Inglorious Quad från Inglorious Brew Stars

Inglorious Quad från Inglorious Brew Stars har komplex doft och smak.

Om ölen

Producent: Inglorious Brew Stars.
Land:
Belgien.
Ölstil: Abt/Quadrupel.
Styrka: 10,3%.
Flaskans bäst före: Februari 2023 (provsmakas 1 maj 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1014.
Pris: 34,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Inglorious Quad från Inglorious Brew Stars har komplex doft och smak.

Min absoluta favorit när det kommer till stilen Abt/Quadrupel är Trappistes Rochefort 10. Jag tror faktiskt att det är min favoritöl av alla öler. Kan Inglorious Quad från Inglorious Brew Stars ge mig samma upplevelse som Rochefort 10? Visst finns det komplexa dofter och smaker, men jag tycker den är lite obalanserad och den ger mig inte samma lycka. Men med det sagt så är det ingen katastrof till öl vi pratar om här.

Utseende

Inglorious Quad har en svart färg med mörkbrun skumkrona.

Doft

Här upplever jag en maltig rostad doft av kaffe, choklad, torkad frukt, vanilj, ton av alkohol, nötter och lakrits. Det är en trevlig och balanserad doft som möter min näsa. Det gör mig förväntansfull att få provsmaka ölen.

Smak

Jag upplever en maltig rostad bränd smak av kaffe, choklad, torkad frukt, ton av alkohol, nötter, tobak, salmiak och soja med markerad beska och bränd rostad bitter eftersmak. Det finns en bra komplex smak, men jag tycker inte den är helt balanserad.

Betyg

Inglorious Quad från Inglorious Brew Stars är en öl att dricka som sällskapsdryck eller kanske som ingrediens till en mustig gryta. Till en bit ost kan den säkert passa bra, men jag vet inte riktigt vad jag skulle servera den till för maträtt. Köper jag den igen kan man ju då fråga sig? Svaret är att det lär antagligen inte hända. Men jag tycker du ska prova den, för detta kan vara en öl som kan tilltala just dig.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *