×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

iKi Beer Yuzu har smaker jag inte har erfarenhet utav

iKi Beer Yuzu har smaker jag inte har erfarenhet utav. Det kanske smakar bra ändå?

Om ölen

Producent: iKi Beer.
Land:
Nederländerna.
Ölstil: Yuzuöl.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: Juli 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Pris vid inköp: 3,20 €.
Serveringstemperatur: 4-8 °C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras antar jag.

iKi Beer Yuzu har smaker jag inte har erfarenhet utav. Det kanske smakar bra ändå?

iKi Beer Yuzu är ett nederländskt öl från iKi Beer och som bryggs av Bierbrouwerij Breda. Genom att bara titta på flaskan så skulle man kunna tro att det är en japansk öl.  Den är bryggt av grönt te och yuzu och som därmed har smaker från den asiatiska matkulturen. Jag har faktiskt aldrig smakat yuzu förut, så jag verkligen ingen aning vad jag kan förvänta mig. Ingefärsölen tyckte jag faktiskt var trevlig och iKi Beer Yuzu kanske är lika trevlig?

Utseende

Oklar gyllengulorange färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Lite syrlig doft av vad jag antar är yuzu och även grönt te. Jag har svårt att bedöma doften, men den doftar rätt trevligt. Har ingen erfarenhet av yuzu nämligen.

Smak

Jäst smak av yuzu och grönt te med markerad beska. Det är som att dricka en suröl, men utan den klassiska syrligheten. Jag har som sagt ingen smakerfarenhet av yuzu, men smaken är inte lika bra som doften tycker jag.

Betyg

Som ni förstår så har jag ingen tidigare smakerfarenhet av yuzu och jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. iKi Beer Yuzu dricker du iskall en varm sommardag tänker jag. Till mat kan kanske sushi passa. Det är för mig en svårbedömd öl. Jag har verkligen inte smakat något liknande. Det är ingen fantastisk smak, men heller inte något som smakar dåligt.

2,5/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: iki Beer
Ölstil: Övrig öl
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *