×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

iki Beer Ginger har smak av ingefära och grönt te

iki Beer Ginger har smak av ingefära och grönt te. Det är asiatiska smaker från Nederländerna.

Om ölen

Producent: iki Beer.
Land:
Nederländerna.
Ölstil: Ingefärsöl.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: December 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Pris vid inköp: 3,20 €.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

iki Beer Ginger har smak av ingefära och grönt te. Det är asiatiska smaker från Nederländerna.

iki Beer Ginger är ett nederländskt öl från iKi Beer och som bryggs av Bierbrouwerij Breda. Den är bryggt av grönt te och ingefära och som därmed har smaker från den asiatiska matkulturen. Enligt bryggeriet själva är det världens första öl som bryggts med grönt te. Hur smakar egentligen grönt te och ingefära i en öl? Finns det ens någon smak av traditionell öl överhuvud taget?

Utseende

Oklar orangegul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Jäst söt doft av ingefära och grönt te. Tycker även den doftar lite pepparkaka. Det är på det stora hela en trevlig och lite annorlunda doft.

Smak

Jäst söt smaka av ingefära och grönt te med markerad beska. Det är som att dricka ett te, där du stoppat i ingefära och kolsyrat upp den tillsammans med alkohol. Precis som med doften så smakar det lite pepparkaka och det är nästan så det hade kunnat vara en julöl. Att hitta någon smak av traditionell öl är bara att glömma.

Betyg

iki Beer Ginger dricker du iskall som sällskapsdryck eller till stark asiatisk mat, sashimi och sushi. Den är smakfull och på något vis tilltalar den mig. Det är en öl som jag kanske inte dricker varje dag och den bidragande orsaken är dess speciella smak. Men när tillfället känns rätt, så är det faktiskt en trevlig annorlunda öl och jag kan tänka mig att köpa den igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *