×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hawkshead Red Bitter är en helt okej öl

Hawkshead Red Bitter är en helt okej öl, men inte mer än så.

Om ölen

Producent: Hawkshead Brewery.
Land:
England.
Ölstil: Bitter.
Styrka: 4,2%.
Flaskans bäst före: Januari 2023 (provsmakas 24 april).
Systembolagets nr: 1201.
Pris vid inköp: 20,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hawkshead Red Bitter är en helt okej öl, men inte mer än så.

När jag skriver denna recension, så är Hawkshead Red Bitter en nyhet på Systembolaget. Jag har bara en enda tidigare erfarenhet av bryggeriet och där jag testade en öl som framställdes tillsammans med Cigar City Brewing. Tiramisu Imperial Stout heter ölen om ni nu undrar. Men nu ska vi inte prata om den. För vad tycker jag egentligen om Hawkshead Red Bitter?

Utseende

Mörk rödbrun färg med lätt ljusbrun skumkrona som snabbt tunnas ut:

Doft

Här upplever jag en maltig rostad doft av kavring, torkad frukt, kryddor och  karamell.

Smak

Maltig rostad smak av kavring, torkad frukt, kryddor och karamell. Beskan är markerad med eftersmak av kavring, torkad frukt och karamell. Alltså smaken är balanserad, men det är inga smaker som sticker ut och som jag studsar av lycka över.

Betyg

Hawkshead Red Bitter är en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck. Men en hamburgare eller att servera till ostbrickan kan nog passa också. Alltså det är absolut ingen dålig öl, men den är heller inte fantastisk. Jag märker att den håller en lite lägre alkoholstyrka. Men trotts det så upplever jag ingen vattnig smak, vilket inte är helt ovanligt vad gäller öl av lägre alkoholstyrka. Alltså den är okej som sagt. Jag köper den troligtvis inte igen, men får jag den i handen, så kommer jag inte att klaga.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Alex skriver:

   Jag glömde två av dessa i källaren i stugan. Smaken utvecklades mycket och kola toner kom fram mer. Riktigt lyckat!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Aha vad kul att du delar med dig av dina intryck av lagring. Ska se om jag ska lagra en flaska eller två också. Ton av kol är ju inte helt fel. Skulle du säga att den var totalt dominerande, eller att den bara intagit en tydligare ton av kolan?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *