×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Harveys Christmas Ale från Harveys Brewery

Harveys Christmas Ale från Harveys Brewery är julöl av stilen barley wine.

Om ölen

Producent: Harveys Brewery.
Land:
England.
Ölstil: Barley Wine.
Styrka: 7,5%.
Flaskans bäst före: Augusti 2019 (provsmakas 28 december 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11622.
Pris: 20,60 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Harveys Christmas Ale från Harveys Brewery är julöl av stilen barley wine.

2017 lider mot sitt slut och i ölskafferiet hittade jag ytterligare en öl som tydligen var tänkt att vara med i mitt test av årets bästa julöl 2017. Den andra ölen jag hittade var Sigtuna Winter IPA. Efter att nu ha fingranskat mitt skafferi, kan jag härmed berätta att detta ÄR min sista julölsrecension för detta året. Men jag kan lova att det kommer nya tester nästa jul. Frågan är om Harveys Christmas Ale från Harveys Brewery kan avsluta julölsåret 2017 med något riktigt välsmakande?

Utseende

Något oklar bärnstensfärg med beige skumkrona som snabbt tunnas ut som en ring runt glaskanten. Mycket små fina kompakta bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydligt doft av torkad frukt, russin, kryddor och bröd. Upplever en lite sur jäst doft som inte är speciellt trevlig.

Smak

Smak av torkad frukt, russin, kryddor och bröd med behaglig beska. Känner alkoholsmak i eftersmaken. Ingen smak som gör mig lycklig. Smaken är bättre än doften.

Betyg

Harveys Christmas Ale är en öl som jag tror passar bra till julmat. Att dricka den som sällskapsdryck är faktiskt inte jätteroligt, även om det inte är något bottennapp. Kombinationen av den lite sura jästa doften och eftersmaken av alkohol gör att jag väljer en annan öl. Jag drack faktiskt inte upp den och detta blev härmed inget trevligt avslut på julölsåret 2017.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *