×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sigtuna Winter IPA – En julöl jag inte köper igen

Sigtuna Winter IPA - En julöl jag inte köper igen.

Om ölen

Producent: Brygghuset i Sigtuna AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,3%.
Flaskans bäst före: Juli 2018 (provsmakas 25 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11319.
Pris: 22,40 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Detta är ingen öl du ska lagra.

Sigtuna Winter IPA – En julöl jag inte köper igen.

Hittade en Sigtuna Winter IPA från Brygghuset i Sigtuna i mina ölgömmor. Det var nog meningen att den skulle vara med i mitt stora test av årets bästa julöl 2017. Men så blev det tydligen inte. Eftersom det är en IPA vi pratar om, så är det ingen öl man kan lagra och dricka till nästa års julölstest. Men mig veterligen så kommer Sigtuna Winter IPA att finnas även nästa år, så det är väl lika bra att förberedda oss redan nu.

Utseende

Rödbrun oklar färg med beige skumkrona. Små bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Ja det kan jag tycka den gör.

Doft

Doft av sirapsbröd, kryddor, torkad frukt och ananas. Anar en lite jäst doft. Doften är inte jättetrevlig och känns lite instängd. På det stora hela så är det ingen trevlig doft.

Smak

Smak av sirapsbröd, kryddor, torkad frukt och grapefrukt med tydlig beska. Att smaken är bättre än doften står helt klart, men det är ändå ingen smak som gör mig lycklig.

Betyg

Sigtuna Winter IPA har ingen jättetrevlig doft men smaken är bättre och räddar ölen. Men inte helt. Detta är ingen öl jag köper igen, då det på det stora hela inte infinner sig någon större glädje i att dricka den.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *