×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gustafsberg Pale Ale från Uddevalla Bryggeri

Gustafsberg Pale Ale från Uddevalla Bryggeri är en besk upplevelse.

Om ölen

Producent: Uddevalla Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 6,0%.
Flaskans bäst före: December 2020 (provsmakas 29 augusti 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 31610.
Pris vid inköp: 25,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Gustafsberg Pale Ale från Uddevalla Bryggeri är en besk upplevelse.

Uddevalla Bryggeri har inte imponerat något större på mig. När jag testade DIPA Stora Hasselön, så åkte den i vasken. Därmed är förväntningarna låga när jag testar Gustafsberg Pale Ale. Denna ölen åker inte i vasken och jag kan faktiskt dricka upp den. Men den har väl ingen smak som får mig att studsa av lycka.

Utseende

Oklar bärnstensfärg med smutsgulvit skumkrona. Det lägger sig en jästfällning i botten på glaset.

Doft

Maltig doft av bröd, ton av tropisk frukt och vad jag uppfattar som honung.

Smak

Maltig smak av bröd, tropisk frukt och karamell. Beskan är mycket markerad och det är en besk eftersmak av tropisk frukt som klingas ut och där beskan fortsätter att finnas. På flaskan står det att det är en lätt beska och det håller jag inte riktigt med om, eftersom jag tycker den är alldeles för påtaglig. Jag får även en lite hemkokt känsla över smaken tyvärr. Men varför är den så besk?

Betyg

Gustafsberg Pale Ale från Uddevalla Bryggeri dricker du som sällskapsdryck, eller till mat som husmanskost, grillat kött och hamburgare. Smaken är helt okej. Det är ingen smak i världsklass, men absolut ingen totalkatastrof heller. Får jag den i handen, så dricker jag upp den. Men det är ingen öl jag köper igen. Det finns bättre öl av stilen tycker jag. Varför är den så besk för?

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *