×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Guinness Draught Alcohol free

Guinness Draught Alcohol free är helt okej alkoholfri stout.

Om ölen

Producent: Guinness.
Land:
Irland.
Ölstil: Stout.
Styrka: 0%.
Burkens bäst före: Juni 2023 (provsmakas 22 februari 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 1920.
Pris vid inköp: 21,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Guinness Draught Alcohol free är helt okej alkoholfri stout.

Guinness Draught var den första stouten jag drack för många år sedan. Den recensionen kan du läsa här. Många år senare så testar jag den alkoholfria varianten. Ja den recension som du läser nu. Alltså denna ölen får mig att minnas mitt första möte med Guinness. Den ger mig en slags hatkärlek. Läs vidare vetja!

Utseende

Guinness Draught Alcohol free har en mörkt röd i princip svart färg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av mörkt bröd, kaffe, choklad, och nötter.

Smak

Maltig rostad smak av mörkt bröd, kaffe, nötter och choklad. Det finns en liten beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Alltså smaken är tunn, enformig och tråkig. Men samtidigt så finns det något bra och komplext i smaken också. Den skapar en hatkärlek på något vis. Ni vet när man egentligen inte gillar något, men där man på något vis gör det ändå.

Betyg

Guinness Draught Alcohol free är ingen öl som jag köper igen. Alltså den är inte jättedålig, men det är ju ingen wow öl heller. Men på något vis så finns det något tilltalande också i doft- och smakbilden. Alltså jag kan tro att den kan uppskattas av många. Den smakar som en Guinness Draught men utan alkohol som smakbärare.

3/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Guinness
Ölstil: Stout
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Björn Oldenstam skriver:

   Hittade en plastboll i min guiness 0,0 alcohole free draught brer.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Det är korrekt att det ska finnas en plastboll. Den är fylld med kväve och Guinness har patent på detta mig veterligen. Dess funktion som jag förstått det är att man ska få en öl som efterliknar den öl som erbjuds på tappkranen när den hälls upp i glaset.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *