×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Guinness Draught var min första upplevelse av ölstilen stout

Guinness Draught var min första upplevelse av ölstilen stout. Då tyckte jag den var härligt mäktig, kraftfull och komplex.

Om ölen

Producent: Guinness.
Land:
Irland.
Ölstil: Stout.
Styrka: 4,2%.
Burkens bäst före: April 2019 (provsmakas 12 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1260.
Pris vid inköp: 21,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Guinness Draught var min första upplevelse av ölstilen stout. Då tyckte jag den var härligt mäktig, kraftfull och komplex.

Guinness Draught var min första stout som jag drack första gången för en herrans massa år sedan. Detta var när jag fyllt 20 och kunde börja handla på bolaget. Då tycket jag ölen var härligt mäktig, kraftfull och komplex. Är det något jag lärt mig genom åren är att smaklökar utvecklas och det man en gång tyckte var gott, kan man ha en helt annan uppfattning om idag. Så jag har ett gäng med öl som jag uppskattade då, men som jag inte dricker längre. Frågan är vad jag tycker om Guinness idag och är det en stout som jag uppskattar lika mycket idag som jag gjorde då?

Utseende

Aningens brunröd på gränsen till bäcksvart färg med beige tjock skumkrona. Den ser snygg och inbjudande ut när man hällt upp den.

Doft

Maltig bränd doft av kaffe och mörk choklad och med en svag bitter ton. Det är lite mjölkchoklad över doften. Tycker det är en balanserad och helt okej doft.

Smak

Tam, mesig och nästan lite vattnig smak av kaffe och choklad. Finns en liten rostad svag bränd ton. Smaken är på det stora hela tam och blek och lever inte alls upp till de trevliga doftnyanserna och det trevliga utseende den inger.

Betyg

Guinness Draught är ingen favorit hos mig. Doften är trevlig, men det är som att dricka en kraftig stout som man spätt ut rejält. Detta var som tidigare benämnts min första stout jag drack för en herrans massa år sedan. Då tyckte jag den var mäktig och kraftfull. Idag upplever jag den vara blek samt intetsägande och den blir trög att dricka i längden. Ska du dricka den, så är det som sällskapsdryck, men att använda den som ingrediens i en gryta kan faktiskt passa fint. För min del hamnar denna öl som ett minne och inget jag köper igen. Ja det skulle kanske vara om jag är på en irländsk pub i Dublin. Jag har pratat om det tidigare, men vissa öl smakar av någon anledning bättre i sina hemländer och Guinness Draught kan säkert vara ett sådant exempel när du sitter där på den irländska puben och där den rätta stämningen infunnits sig.

2/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Guinness
Ölstil: Stout
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *