×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Grunion Pale Ale från Ballast Point Brewing

Grunion Pale Ale från Ballast Point Brewing smakar bra.

Om ölen

Producent: Ballast Point Brewing.
Land:
USA.
Ölstil: Amerikansk pale ale.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Augusti 2023 (provsmakas 17 november 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 20026.
Pris vid inköp: 22,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Grunion Pale Ale från Ballast Point Brewing smakar bra.

Ballast Point är ett bryggeri som jag tycker håller en hög lägstanivå faktiskt. Grunion Pale Ale är inget undantag heller, även om dess doft och smak kanske inte förändrar världen. Men det smakar bra och det är det viktigaste.

Utseende

Grunion Pale Ale har en något oklar mörkare gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, tallbarr, apelsin, bröd och någon slags krydda som jag uppfattar är rosmarin.

Smak

Humlearomatisk smak av ananas, grapefrukt, tallbarr, apelsin och en krydda som jag vill uppleva är rosmarin. Men det är även en örtig ton tycker jag. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Längre bak i smakbilden kan jag även uppleva en slags honungskaraktär.

Betyg

Grunion Pale Ale från Ballast Point Brewing är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat tänker jag att hamburgare, pommes, pizza och revbensspjäll kan passa. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra nån gång emellanåt.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *