×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Grosshandlarens Pilsner är en alldaglig pilsner

Grosshandlarens Pilsner är en alldaglig pilsner. Servera den gärna till måltiden.

Om ölen

Producent: Beer & Spiritpartners Nordic.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,9%.
Flaskans bäst före: Maj 2023 (provsmakas 12 juni 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1289.
Pris vid inköp: 11,40 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Grosshandlarens Pilsner är en alldaglig pilsner. Servera den gärna till måltiden.

Om ni inte läst min recension om Grosshandlarens Premium Lager, så hittar du den här. Jag tycker den ölen är stabil och även pilsnern är stabil får jag säga. Den har väl ingen doft eller smak som förändrar världen. Men nog finns det en plats även för denna ölen kan jag tycka. Även om jag exempelvis älskar att dricka suröl, komplexa stouter eller humlearomatiska ipor, så är det trevligt att kunna dricka en hederlig pilsner också emellanåt. Jag har druckit sämre pilsner än denna.

Utseende

Grosshandlarens Pilsner har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Doft av knäckebröd, citrus och ton av vad jag uppfattar som honung.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citrus, örter och ton av honung. Det finns en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Grosshandlarens Pilsner får jag säga är en rätt så trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat tänker jag. Alltså det är till maten som jag tänker den lämpar sig bäst. Men nog kan man dricka den som sk. gräsklipparöl eller när man fixar med grillen också. Frågan är då om jag köper den igen? Alltså det är en trevlig öl, så det kan jag tänka mig att göra. Men främst då till måltiden tänker jag.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Joakim skriver:

   Hej Johan,
   har du möjlighet att göra ett smaktest av Nordliga Sarek? Det är enligt mig den överlägset mest prisvärda produkten i det segmentet av billig öl. Skulle vara jättekul att höra vad du tycker om den!

   Vänliga hälsningar,
   Joakim

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där Joakim.

    Den hade jag inte provat. Så beställde precis två burkar för test. Återkommer med recension på dessa. Stort tack för tipset! Uppskattar när ni hör av er och tipsar! 🙂

    // Johan

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *