×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gouden Carolus Hopsinjoor smakar typiskt Belgien

Gouden Carolus Hopsinjoor smakar typiskt Belgien och jag gillar den!

Om ölen

Producent: Brouwerij Het Anker.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk Ale.
Styrka: 8%.
Flaskans bäst före: Januari 2022 (provsmakas 30 april 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1328.
Pris vid inköp: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 7°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Gouden Carolus Hopsinjoor smakar typiskt Belgien och jag gillar den!

Öl från belgiska bryggeriet Het Anker, är ingen nyhet här på ölbloggen. Jag tycker exempelvis att deras julöl är mycket trevlig. Eftersom Het Anker aldrig producerat en öl som gjort mig besviken, så borde Gouden Carolus Hopsinjoor inte vara något undantag. Den smakar sådär typiskt Belgien med sin jästa ton och jag gillar det.

Utseende

Gouden Carolus Hopsinjoor har en oklar gulorange färg med gräddvit mycket tjock skumkrona. Den skummar rejält hur man är häller upp ölen. Eftersom det tar tid för skummet att försvinna, så blir enda lösningen att dricka skummet. Men jag måste säga att det är ett smakfullt skum, så det gör inget.

Doft

Vad gäller doften så upplever jag att den är komplex. Här upplever jag en jäst humlearomatisk fruktig doft av äpple, övermogen frukt, kryddor, marmelad, en påse lösgodis från hemmakväll, deg och känslan av att träda in i en lada. Jag tycker det är en trevlig doft.

Smak

Här upplever jag en jäst humlearomatisk smak av övermogen frukt, men också vanlig frukt som äpple och kiwi. Tycker även det finns en nyans av kryddor och marmelad med markerad beska och söt fruktig eftersmak med inslag av honung. Jag kan inte klaga eftersom Gouden Carolus Hopsinjoor smakar bra.

Betyg

Gouden Carolus Hopsinjoor är en mycket balanserad och välsmakande öl somjag dricker som sällskapsdryck eller till ostar och rätter av korv. Provar den med lagrad ost och kombon är mycket bra. Det finns inget att fundera över här, för jag köper den igen!

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *