×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark 2018

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark 2018 har komplex doft och smak.

Om ölen

Producent: Brouwerij Het Anker.
Land:
Belgien.
Ölstil: Quadrupel.
Styrka: 11%.
Flaskans bäst före: December 2028 (provsmakas 29 september 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 12081.
Pris vid inköp: 119 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark 2018 har komplex doft och smak.

Öl från belgiska Het Anker är ingen personlig nyhet, men den enda ölen jag hittills recenserat är Gouden Carolus Christmas. från mitt stora test av julöl 2017. Det tyckte jag var en mycket trevlig öl och som jag dessutom lagrar några flaskor utav. Vad tycker jag då om Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark 2018?

Utseende

Mörkbrun på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Jäst doft av torkad frukt som plommon, russin och pomerans. Det finns en sötma av farinsocker samt en kryddighet och ton av alkohol. Jag tycker även det finns en nötig ton i doften. Det är på det stora hela en mycket trevlig och samtidigt komplex doft.

Smak

Jäst söt och mastig och komplex smak av torkad frukt som plommon, russin och pomerans. Precis som med doften så finns det en trevlig sötma från farinsocker kombinerat med en kryddig smak och ton av alkohol.

Betyg

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark dricker jag främst som sällskapsdryck. Men vill jag servera den till mat, så tänker jag att en ostbricka eller en efterrätt av choklad skulle passa fint. Jag kan också tänka mig att ha den som ingrediens i en mustig gryta eller glaze. Ja om man nu känner att man har råd att lyxa till det lite. Visst är dte ingen billig öl, men jag tycker den är värd sitt pris.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste bilder och filmer från Instagram