×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Göteborgs Christmas Session IPA smakar mesigt

Göteborgs Christmas Session IPA smakar mesigt och avslaget.

Om ölen

Producent: Göteborgs Nya Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 3,7%.
Flaskans bäst före: September 2018 (provsmakas 1 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 10721.
Pris: 19,80 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Göteborgs Christmas Session IPA smakar mesigt och avslaget.

Jag har tidigare provsmakat Winter Ale från Göteborgs Nya Bryggeri. Det var tyvärr en öl som drabbats av en infektion. Vad tycker jag då om deras Göteborgs Christmas Session IPA? Det är en IPA med lägre alkoholhalt och på deras hemsida står det följande att läsa:

Göteborgs Christmas Session IPA är ett vackert mässingsfärgat öl bryggt med vete-, karamell och Münchenermalt som ger en mjuk fyllighet. Rikliga humlegivor av Cascade, Mosaic och Simcoe ger fina citrus- och frukttoner. Vi bjuder på apelsin-, ananas-, grapefrukt- och honungsnyanser.

Utseende

Klar lite ljusare bärnstensfärg med gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut som en liten ring runt glaskanten. Ser den julig ut? Nej, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Frisk doft av tropiska frukter som citrus, apelsin, ananas och kiwi. Lite som att dofta på en utspädd tropisk fruktjuice. Det finns även lite doft av urinoar.

Smak

Smak av tropiska frukter med besk eftersmak. Besken ger en kort liten ”kick” i munnen innan den tonas ut. Jag saknar tryck i den tropiska fruktsmaken. Smaken är mesig och känns avslagen. Doften är betydligt bättre än smaken. Den ger en viss muntorrrhet. Mja smaken är ingen höjdare.

Betyg

Göteborgs Christmas Session IPA hade lika gärna kunnat heta Summer Session IPA. Upplever ingen jul i doft och smak. Det påverkar dock inte betyget och det är nog svårt att tillverka en IPA med julsmaker. Det som står klart är att doften är bättre än smaken. Lägre alkoholhalt kan enligt mig göra öler lite vattniga, men det är inget jag upplever med denna öl. Men jag saknar lite tryck i den tropiska fruktsmaken och den är mesig och smakar avslaget. Mja detta är ingen öl jag köper igen. Göteborgs nya bryggeri har ännu inte imponerat på mig. Jag hittar inga felsmaker, men väljer faktiskt att hälla ut den för att istället dricka något annat.

1,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *