×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Göteborgs Winter Ale från Göteborgs Nya Bryggeri

Göteborgs Winter Ale från Göteborgs Nya Bryggeri.

Om ölen

Producent:Göteborgs Nya Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Ale.
Styrka: 5,4%.
Flaskans bäst före: September 2018 (provsmakas 26 november 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11309.
Pris: 24,70 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Göteborgs Winter Ale från Göteborgs Nya Bryggeri är ingen öl som vill göra mig till en göteborgare.

Göteborgs Nya Bryggeri är skapat av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare. Så skriver bryggeriet på sin hemsida. Även om jag själv arbetar i Göteborg till vardags, så är det ingen stad jag vill bosätta mig i just nu. Så mitt pendlande kommer därmed att fortsätta ett tag till. Men provsmaka Göteborgs Winter Ale tänker jag ändå göra!

Utseende

Lite oklar bärnstensfärg med mycket liten skumkrona som snabbt tunnas ut. Små bubblor när man vickar på glaset. Den ser inte så inbjudande ut i första anblick. Den ser heller inte julig ut även om det inte påverkar betyget.

Doft

Det finns en nyans av bröd men också en doft av blöt papp som tar överhand. Doften tyder på att den tyvärr drabbats av en infektion.

Smak

Rund med en liten nyans av bröd, men där det finns en dominerande konstig smak som tar överhand. Den konstiga smaken går inte att beskriva med ord och det går tyvärr inte att dricka upp ölen.

Betyg

Något har hänt med min flaska av Göteborgs Winter Ale från Göteborgs Nya Bryggeri. Den har garanterat blivit infekterad och jag kommer därmed att reklamera den. Jag hoppas min flaska är ett undantag och att inte hela deras batch har drabbats. Trots detta så måste jag sätta ett betyg och det kan tyvärr inte bli annat än ett bottenbetyg.

0/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *