×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Freak Kriek Zero Point Three smakar saft

Freak Kriek Zero Point Three smakar saft. Men det är en alkoholfri öl från The Flying Dutchman Nomad Brewing Company.

Om ölen

Producent: The Flying Dutchman Nomad Brewing Company.
Land:
Finland.
Ölstil: Alkoholfri fruktöl.
Styrka: 0,3%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 14 januari 2021).
Systembolagets nr: 1996.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Freak Kriek Zero Point Three smakar saft. Men det är en alkoholfri öl från The Flying Dutchman Nomad Brewing Company.

Jahapp då var det dags att testa en alkoholfri öl som heter Freak Kriek Zero Point Three. Den kommer från det finska bryggeriet The Flying Dutchman Nomad Brewing Company. Långt namn på ett bryggeri. Men helt ärligt trodde jag faktiskt att det var en belgisk öl initialt. Men faktum är att företaget är finskt, men själva ölet bryggs i Belgien. Med andra ord så är The Flying Dutchman Nomad Brewing Company ett sk. fantombryggeri som anlitar andra för att göra deras öler.

När jag skriver denna recensionen, så har jag faktiskt bara testat en annan öl från Finland (ja nu var den ju bryggd i Belgien), och det var Kukko Helles. Jag hoppas verkligen att denna smakar bättre, för Kukko Helles var verkligen ingen rolig öl. Ja nu är det visserligen olika ölstilar vi pratar om men ja ni fattar…

Utseende

Oklar mörkröd färg med ljusrosa skumkrona.

Doft

Frisk doft av körsbär, kärnor och koncentrerad saft. Det är en enkelspårig doft, men det doftar samtidigt inte dåligt heller.

Smak

Lätt syrlig smak av körsbär, kärnor och koncentrerad saft. Beskan är markerad med eftersmak av körsbär. Men det är även en känsla av körsbärsmarmelad och saft. Det är en balanserad men lite enkelspårig smak. Men den smak som finns är trevlig.

Betyg

Freak Kriek Zero Point Three är en trevlig alkoholfri öl. Gillar du smak av körsbär, så kan detta vara en öl för dig. Men förvänta dig inga klassiska lager eller pilsnersmaker. Denna dricker du som sällskapsdryck eller aperitif. Perfekt om du vill servera något alkoholfritt. Men du får räkna med att det är lite saftkänsla. Köper jag den då igen? Alltså ska jag ha en bjudning där det kommer besökare som inte vill dricka alkohol eller kör bil så varför inte? Jag skulle inte skämmas att dricka den själv på en fest heller.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *