×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kukko Helles från finska Laitilan är nyheten du inte ska köpa

Kukko Helles från finska Laitilan är nyheten du inte ska köpa.

Om ölen

Producent: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas.
Land:
Finland.
Ölstil: Dortmunder/Helles.
Styrka: 4,7%.
Burkens bäst före: Juni 2019 (provsmakas 7 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1212.
Pris vid inköp: 11,80 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Kukko Helles från finska Laitilan är nyheten du inte ska köpa.

Finska bryggeriet Laitilan lanserade 2001 världens första glutenfria öl. Det har även blivit utsett till Finlands grönaste bryggeri, eftersom hela produktionen drivs av solceller och vindkraft. Öl från Laitilan har jag inte smakat ännu och frågan är vad jag tycker om deras Kukko Helles?

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av ljust bröd och med en dominerande unken doft. Som att dofta i en hink med regnvatten. Ingen trevlig doft alls tyvärr.

Smak

Smak av ljust bröd, honung med intetsägande tråkig smak. Det är som att smaka på en besk deg. Nej detta är inte speciellt bra alls.

Betyg

Kukko Helles är inte en öl jag kan rekommendera till någon. Har du en bra dag, så vill du inte förstöra den med denna öl. Mitt råd är att köpa en annan öl.

1,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

11 kommentarer

  1. Albin skriver:

   Som gutenintolerant har jag smakat allt som systembolaget har erbjuda. Personligen tycker jag detta är enda glutenfria ölen som smakar som en starköl skall smaka. Speciellt om jag jämför tiden innan glutenintolerans beställde en stor stark. 33 cl perfekt storlek , och priset rimligt, smaken precis som ute på krog även om Johan och jag skilda åsikter. Min favorit bland glutenfria öl.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej Albin.
    Självklart gillar vi olika och min åsikt är ju inte ett facit. 🙂 Kul att du gillar den och tack för att du läser. 🙂
    Mvh
    Johan

  2. PER skriver:

   Ett klart godkänt glutenfritt öl. Stå på dig Albin

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej Per. Det är absolut inget fel i att gilla denna ölen. Min recension är inte ett facit, bara min personliga åsikt. 🙂

  3. Fredrik skriver:

   Halloj, jag har prövat otaliga öl som innehåller lite kolhydrater och detta är helt klart den bästa, du måste fått en dålig batch eller har väldans dåligt smaksinne, eller så är du kanske bara dum i huvudet eller partisk? Vem vet. Men, det är ett väldigt bra öl, helt klart !

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Det är korrekt att öl kan skilja mellan batcher. Det är dock inget jag tar hänsyn till. Den öl jag köpt hem och testar är den jag också recenserar. Det är synd när vissa bryggerier inte kan hålla en jämn kvalitet i sin produktion. Vet inte hur det är med detta bryggeri. Sen är mina recensioner inte ett facit, bara min personliga åsikt. Precis som alla andra har rätt att ha sin personliga åsikt. Vi upplever och tycker olika. Men bara för att någon inte tycker samma som dig, så finns det väl ingen anledning att anta att de är dumma i huvudet? Vad har dina föräldrar lärt dig för hyfs egentligen?

  4. Göran Person skriver:

   Johan, är du ett pucko eller inte. Kanske du skall hålla dej till PUCKO! Att recensera en öl som du inte har smakat på, som det står i din beskrivning visar på ett förakt för en del bryggerivaror. Har köpt denna öl i 4 års tid och den håller en bra och jämn kvalitet. Lägg ned dina recensioner istället, så slipper du ovänner på nätet!!!!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Klart jag har testat de öler som jag recenserar. Sen är inte mina recensioner ett facit som alla måste hålla med om. Det är MIN personliga åsikt precis som du har DIN. Om du tycker detta är en bra öl så tycker du det och då ska du också fortsätta att köpa den tänker jag. Inte svårare än så. Jag tänker inte ta ifrån dig din upplevelse, men tänker att du inte ska ta ifrån någon annan sin upplevelse. Vi upplever olika. Inte svårare än så. Sen förstår jag inte varför en recension ska skapa ovänner på nätet.

  5. Jan skriver:

   Den bästa glutenfria ölen! Du måste slickat pung innan som gjorde en udda reaktion i mun när du hällde i dig det finska guldet!

  6. Oskar skriver:

   Hahaha. Denna öl har en aggressiv fanbase alltså. Den är okej, smakar vanlig starköl. Inget speciellt. Roligt namn.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Det är okej att gilla denna ölen. Vi upplever olika. Men jag väljer annan öl. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *