×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Folkets Val 002 har komplexa smaker

Folkets Val 002 har komplexa smaker av bland annat choklad, kaffe och torkad frukt.

Om ölen

Producent: Aktiebolaget Centralbryggeriet i Linköping.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 9,2%.
Flaskans bäst före: Januari 2023 (provsmakas 3 januari 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 34028.
Pris: 54,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Folkets Val 002 har komplexa smaker av bland annat choklad, kaffe och torkad frukt.

Min andra öl jag testar från Centralbryggeriet är en öl av stilen imperial stout. De s0m känner mig vet att jag uppskattar stouter som har komplex doft och smak. Den får även gärna ge mig en lite av en käftsmäll i smaker och där ton av alkohol återfinns. Vad gäller Folkets Val 002, så  har den faktiskt det jag efterfrågar och jag tycker det på det stora hela smakar bra.

Utseende

Folkets Val 002 har en svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad bränd maltig doft av mörk choklad, kaffe, torkad frukt och ton av vanilj och lite alkohol. Det är på det stora hela en trevlig doft jag möts utav.

Smak

Vad gäller smaken så upplever jag en rostad, bränd, maltig och lite bitter smak av mörk choklad, kaffe, torkad frukt, nötter med markerad beska och rostad bränd eftersmak av choklad, kaffe och liten ton av lakrits. Det är en kraftfull trevlig smak och det finns en ton av alkohol som gör sig fint markerad utan att ta överhand. Jag hittar även en lite rökig ton i smaken, som bidrar till ökad komplexitet.

Betyg

Folkets Val 002 är i min mening en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Jag kan tänka mig att den passar som ingrediens i en mustig gryta som får koka länge. Frågan är om jag köper den igen? Jag kommer troligtvis inte specialbeställa den, men står den framför mig på butikshyllan, så kan jag allt ta en flaska eller två.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *