×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Electric Nurse Easy Peasy Hop Squeezy

Electric Nurse Easy Peasy Hop Squeezy.

Om ölen

Producent: Brewtrade Sweden AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 6,0%.
Burkenss bäst före: December 2018 (provsmakas 5 januari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 32657.
Pris: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Electric Nurse Easy Peasy Hop Squeezy är tropisk doft och smak på burk.

Från elkonstruktören och sjuksköterskan som blev kära i varandra kommer Electric Nurse Easy Peasy Hop Squeezy. Det är en ekologisk ofiltrerad öl av stilen American Pale Ale och som endast är humlad med citra. Jag har tidigare testat deras Winter Brown Ale som var med i mitt stora test av årets bästa julöl 2017. Det var en öl jag tyckte om och jag hoppas även denna ölen också kan falla mig i smaken.

Utseende

En tropisk doft infinner sig när jag häller upp ölen. Den har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona. Mycket små fina och kompakta bubblor när man vickar på glaset. Jag har en förkärlek till öler som ger sig till känna redan när man häller upp dem.

Doft

Frisk tydlig doft av tropiska frukter som ananas, citrus, passionsfrukt och lite banan. Trevlig inbjudande doft.

Smak

Frisk smak av tropiska frukter som ananas, citrus och passionsfrukt med tydlig beska som sticker till lite i munnen och eftersmaken. Skulle önskat lite mindre beska och något mer av den tropiska smaken. Doften är något bättre än smak.

Betyg

Electric Nurse Easy Peasy Hop Squeezy har gjort en trevlig öl av citra humle, vilket ger den sin typiska doft och smak av tropiska frukter. Passar bäst som sällskapsdryck. Men kryddig asiatisk mat kan nog passa också. Den är god och kan tänka mig att köpa den igen.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *