×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Electric Nurse Winter Brown Ale – En öl att tycka om till jul

Electric Nurse Winter Brown Ale - En öl att tycka om.

Om ölen

Producent: Electric Nurse.
Land:
Sverige.
Ölstil: Brown Ale.
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: Augusti 2018 (provsmakas 19 november 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11540.
Pris: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras enligt mig.

Electric Nurse Winter Brown Ale – En öl att tycka om till jul!

Electric Nurse har inget eget bryggeri, utan är ett sk. fantombryggeri som framställer sin öl hos andra bryggerier. Denna öl bryggs hos Dugges Bryggeri. Electric Nurse består av Peter Robertsson samt Ida Engström och namnet härstammar från att Peter är elektriker och Ida är sjuksköterska. Vad tycker jag då om Electric Nurse Winter Brown Ale? Det ska du få läsa mer om nu!

Utseende

Mörkrödbrun på gränsen till svart färg med ljusbrun beige skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vikar på glaset. Ser den julig ut? Jo det tycker jag, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Bränd och lite bitter doft av mörka bär, choklad, russin, örter som exempelvis timjan och oregano samt vanilj. Doftar lite som en choklad/kolaglass. Mycket trevlig doft.

Smak

Smak av choklad, kaffe, nötter och grovt mörkt bröd med en trevlig beska. Ölet ger en viss muntorrhet. Smaken är lika trevlig som doften. När ölet blir varmare så minskar smaken av choklad och kaffe och den övergår mer till en smak av mörka bär upplever jag. Intressant smakförändring.

Betyg

Electric Nurse Winter Brown Ale – En öl att gilla! Den har en trevlig doft samt smak och jag kan definitivt köpa den igen. Ölet passar fint som sällskapsöl och jag vill egentligen hålla mig till att dricka den så. Någon god chokladbit eller knäck kan funka, men smaken är bra som den är. Denna ska du inte dricka till julmaten enligt mig. Kombinationen av elektriker och sjuksköterska verkar fungera för att framställa god öl.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *